Då är du som mest effektiv på jobbet

Har du en mindre produktiv dag på jobbet idag? Då är du som de flesta andra. Många undersökningar visar, kanske inte helt överraskande, att fredagar är den dag då vi är som minst effektiva på arbetet. Vill du få något viktigt gjort ska du istället göra det på en tisdag.

Att starten på veckan inte är rätt tillfälle att uträtta stordåd är kanske heller ingen överraskning: På måndagar är de flesta av oss upptagna av att knyta ihop trådar från förra veckan och att planera inför den nya. På tisdagar är vi däremot redo att sätta igång jobbet på allvar; de flesta är som mest effektiva denna dag. Därefter dalar vår produktivitet i takt med att helgen närmar sig.

Tidpunkten på dagen påverkar också hur det går på jobbet. Den som vill prestera på topp ska satsa på tidiga dagar: Anställda jobbar som bäst mellan 10 och 12 på förmiddagen men presterar betydligt sämre mellan 16 och 18. Något att hålla i bakhuvudet när du planerar kommande arbetsvecka!

 

På Brilliant Mind vill vi att du ska se fram emot alla veckans dagar. Därför låter vi våra konsulter själva välja sina förmåner. Är du erfaren inom IT och vill prova att konsulta på ett annat sätt? Då vill vi träffa dig! Kontakta oss direkt via webbsidan, så bjuder vi på lunch.

 

Källor:

http://www.duochjobbet.se/nyhet/har-ar-dagen-da-du-jobbar-bast/