Därför är konsultrollen bäst

Bra betalt, spännande utmaningar och mindre spänningshuvudvärk: Vi listar fem skäl till att konsultrollen är bäst.

 

Du lär dig mer

Som konsult möter du ständigt nya utmaningar. Att regelbundet konfronteras med nya bolag, arbetssätt och kollegor innebär att du också utvecklas i ett rasande tempo och både ditt cv och ditt självförtroende växer i takt med varje avslutat uppdrag.

 

Du får prova nya saker

Vet du redan nu vad du ska göra varje tisdag om ett halvår, eller vad kollegan kommer att tycka om din lunchlåda idag? Då kan det vara en god idé att våga prova något nytt. Konsulten slipper ständiga upprepningar, både i fikarummet och framför skärmen. Istället får du vara på tårna, och växer i möten med nya människor, kunder och arbetsuppgifter.

 

Du har större frihet

Konsulten har en annan position på arbetsplatsen, på gott och ont. En fördel är att du slipper involvera dig i interna frågor och kan välja att ställa dig utanför vissa konflikter för att istället fokusera på arbetsuppgifterna. Att slippa detta besparar dig ofta både tid och spänningshuvudvärk.

 

Du tjänar mer

En kompetent utvecklare med ett par års erfarenhet kan tjäna betydligt mer som konsult än som fast anställd. Marknaden skriker efter arbetskraft och kloka arbetsgivare inser värdet av en duktig konsult. Makten under löneförhandlingen ligger alltså hos dig.

 

Ditt nätverk växer 

Att byta uppdrag med jämna mellanrum innebär också att du möter nya människor på ett annat sätt än du gör som fast anställd. Konsultens nätverk växer snabbt och detta nätverk gynnar ofta karriären både nu och i framtiden.

  

Brilliant Mind söker nu fler stjärnor till vårt team. Är du intresserad? Kontakta oss redan idag. Välkommen!